Verslaggever, camjo en documentairemaker

Mijn naam is Frank Janssen en ik maak al jarenlang televisie en radioprogramma’s. Ooit begonnen als maker en bedenker van Eigenheimers, een programma over bijzondere en prettig gestoorde inwoners van Overijssel. Binnen dat programma heb ik geleerd dat de beste manier van communicatie eigenlijk gewoon grappig zijn is. Niet bedacht grappig, maar een soort natuurlijke knipoog.

Inmiddels heb ik diverse televisieprogramma’s en documentaires gemaakt. Een hele bijzonder documentaire vind ik zelf over een eigenlijk doorsnee man die zich als stratenmaker opgewerkt heeft tot financieel adviseur en sportjournalist. Een man vol levensenergie die plotseling te horen krijgt dat hij ongeneeslijk ziek is. ‘Leven in Blessuretijd’ is uitgezonden door TV Oost.

De laatste jaren leg ik mij steeds meer toe op camjo zijn. Een camjo is een Camera Journalist, dat betekent zelf filmen, zelf monteren, alles zelf doen dus. Deze manier van werken is vooral geschikt voor kleinere verhalen en wanneer de emotie de boventoon voert.